André Clouet Dream Vintage

  • 2008
  • André Clouet
  • Frankrike, Champagne

479 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 91221

Sortiment Privatimport

Alkoholhalt 12,0 %

Champagne

Karaktär

En mogen och balanserad champagne ifrån ett topp år. Intensiv doft och smak av mogen citrus, örter, jäst och brioche med en krämig textur och finstämda bubblor.

Tillverkning

Man följer den klassiska metoden för champagne, med en försiktig pressning av druvorna som ger en klar must som sedan jäses i temperaturkontrollerade ståltankar mellan 16 ° C - 18 ° C.

Lagring

minst 36 månader på jästfällningen.

Passar till

Även om champagne ofta ses som en aperitif, och den här champagnen såklart också passar utsökt som sådan, vill vi verkligen rekommendera den också till mat. Detta just för sin smakrikedoms skull. Servera den till lätthalstrad fisk, gärna röding eller lax, eller till halstrad hummer eller havskräfta, eller till mildare rätter av kyckling och till hårdostar. Låt tillbehör bygga på syra och sälta, då bevaras vinet fräschör bäst. Serveras vid cirka 8 grader, gärna i ett glas med lite större kupa så att alla aromer tillåts blomma ut.

Recensioner

Underbart ren med en mix vita blommor, persikor, gula äpplen, färska mandlar med en snygg, elegant struktur och bra balans. Eftersmaken är lång, torr med mycket citrus, mineral och kalkiga noter, lägg till en bra syra. Två saker att notera med det här vinet: för det första är det årgång 2008 som säljs för under 500 kronor. För det andra är druvblandningen 100 procent chardonnay, en Blanc de Blancs med andra ord vilket man inte kan se på framsidan på etiketten.

Vinbanken - Christian Stojkovic
07 december, 2020

André Clouet Dream Vintage 2008, nr 91221. 479 kr. 5000 fl. Clouet imponerar stort med sin 08:a. Rök, grus, mineraler, krispig citrus, skalbeska, citronzest, stor lyster och energi för många år framåt – allt på plats. En dream vintage på alla sätt som kittlar och väcker både aptiten och livsglädjen.

DinVinguide - Sofia Ander
07 december, 2020

93 LGP. En småbusig öppning med underfundiga aromatiska svamp- och persiljevindar doftledes, men i gom riktigt uppstramad vitblommig citrusfruktighet med apelsinzest i ett superbt mineraliskt fäste som inte bara ger en syradistinkt fräschör utan skapar ett briljant sug i frukten. Efterhand kryper det fram vissa nötiga hintar liksom brioche i mognaden. Biter sig fast länge i gom och den här champagne kommer ha ett långt liv.

Livets Goda
08 december, 2020

94 poäng. Underbart rena aromer med vita blommor, persikor, gula äpplen, mandlar och en snygg, elegant struktur med bra balans. Eftersmaken är lång och torr med mycket citrus, kalktoner och bra syra.

Dina Viner Professional Edition
08 december, 2020

Ja, det är ju lite så att 2008 går till historien som en stjärnklar årgång i champagne. Fylligt, flirtigt, gräddigt, mineraldrivet.

SvD Perfect Guide - LINDA PÉREZ
19 december, 2020

Chardonnay från Bouzy signerad wow-årgång. Ytterst smickrande mognad, lätt gräddig ton och delikat frukt.

Svenska Dagbladet Premium - Linda Pérez
23 december, 2020