Amore Assoluto 1500ml

  • 2014
  • Antiche Terre Venete
  • Italien,

269 kr

  • 1500 ml
  • Art.nr 72115

Sortiment Privatimport

Totalsyra 5,8 g/l

Restsocker 9 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Karaktär

Precis som etiketten utlovar är det här ett älskvärt vin. Det har en insmickrande, parfymerat och rent fruktig doft en med en svag nyans av lätt torkade druvor och choklad. Smaken är lättsamt fruktig och mjuk med en fin balans mellan den solmoget söta och mjuka frukten, en fin syra och sammetslena tanniner.

Tillverkning

Vinet är en modern cuvée av den lokala druvan Corvina och de franska Syrah och Merlot från ekologiskt certifierade vingårdar. Druvorna skördas i mitten av september, de sorteras och avstjälkas sedan och krossas lätt. Därefter följer jäsning vid 25 grader i ståltankar med en dryg veckas skalkontakt, följt av malolaktisk jäsning och lagring i tankar fram till våren då det buteljeras.

Passar till

Vill man bara dricka ett gott rött vin utan något till, då är det så här det ska smaka. Samtidigt är det också det perfekta röda vinet till charkuterier av olika slag, till både milda och lagrade ostar och till de flesta typer av pasta- och risrätter med allt från tomatsåser, raguer av lamm och vildsvin eller bara grönsaksrätter, allt detta gärna med inslag av Medelhavsländernas örtträdgård. Såklart fungerar det också bra till grillad fisk och grillat kött. Men stå gärna över de smakrikaste rätterna. Servera vinet svalt vid cirka 16-18 grader. Det är inget vin man behöver lagra, det här dricker man genast.