Mezzo Monte Valpolicella

  • 2020
  • Antiche Terre Venete
  • Italien, Veneto

129 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 75015

Sortiment Systembolagets fasta

Totalsyra 5,6 g/l

Restsocker 6 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Röda viner

Ekologiskt

Lättare glasflaska

Karaktär

Precis enligt förväntan, är det här ett lättdrucket och friskt vin med en utsökt körsbärsfruktighet, en fint kryddig nyans av pinje och en lätt till knappt medelfyllig kropp med silkig frukt, fint balanserad fruktsyra och len strävhet.

Tillverkning

Druvorna skördas i mitten av september, de sorteras och avstjälkas sedan och krossas lätt. Därefter följer jäsning vid 25 grader i ståltankar med en dryg veckas skalkontakt, följt av malolaktisk jäsning och lagring i tankar fram till våren då det buteljeras.

Passar till

Vill man bara dricka ett gott rött vin utan något till, då är det så här det ska smaka. Samtidigt är det också det perfekta röda vinet till charkuterier av olika slag, till både milda och lagrade ostar och till de flesta typer av pasta- och risrätter med allt från tomatsåser, raguer av lamm och vildsvin eller bara grönsaksrätter, allt detta gärna med inslag av Medelhavsländernas örtträdgård. Såklart fungerar det också bra till grillad fisk och grillat kött. Men stå gärna över de smakrikaste rätterna. Servera vinet svalt vid cirka 16-18 grader. Det är inget vin man behöver lagra, det här dricker man genast.