Castello di Brolio

  • 2015
  • Barone Ricasoli
  • Italien, Toscana

702 kr

  • 1500 ml
  • Art.nr BR3006

Sortiment Privatimport

Totalsyra 5,4 g/l

Restsocker 0,2 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Karaktär

En stor och djup doft med lika mycket koncentrerad som intensiv rödfrukt, kryddad med nyanser av vanilj och rostade toner från ekfaten i en modernt och ungdomlig stil med läcker kryddighet. Smaken är drygt medelfyllig, ungdomligt stadigt med tydlig men mogen tanninstruktur och en god körsbärsfrukt, toner av plommon och vanilj som ger smaken rikedom och längd.

Tillverkning

Här använder man Cabernet Sauvignon och Petit Verdot för att ge kropp och textur åt Sangiovese. Jäsningen äger rum i ståltankar, var druvsort för sig, vid 24-27 grader med 14-16 dagar lång skalkontakt beroende på druvsort.

Lagring

Vinet lagrades 18 månader på franska ekfat, varav 30% av dessa var helt nya. Vinet buteljerades den 20 juni 2017.

Passar till

Det här är ett seriöst vin som gärna bör luftas i cirka 30 minuter i karaff och helst serveras i glas med stor bordeauxkupa. Maten bör vara av smakrikare slag, rätter av grillat eller långkokt kött eller vilt per perfekt, men även smakrikare rätter av ljust kött och fågel med exempelvis svamp eller rotsaker fungerar perfekt, liksom vällagrade hårdostar. Servera vinet vid 18 grader.

Information

Detta är Barone Ricasolis prestigevin och druvorna skördas för hand i de allra bästa vingårdar man har, alla med skiffer- och kalkstensjordar på 250-450 meters höjd.