Clos de la Brosse

  • 2018
  • Terroirs et Talents
  • Frankrike, Beaujolais

159 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 94816

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Restsocker 0,2 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,5 %

Röda viner

Karaktär

Silkigt, elegant, komplext och relativt fylligt vin med toner av skogshallon, björnbär, körsbär, smultron kryddor och färska örter.

Tillverkning

Druvorna avstjälkades innan jäsningen. Producenten använder sig av den traditionella tekniken chapeau grillé där ett galler håller hatten av druvskal nedsänkt så att en jämn och varsam extraktion uppnås för att ge vinet en mjuk och elegant struktur.

Lagring

Vinet är lagrat 12 månader i cement tank.

Passar till

Lantpaté, charkuterier, fågel- och fläskrätter, ostpaj, smakrika grönsaksrätter gärna med svamp, eller till mjuka komjölkostar.

Information

Familjen Lebeaupain är ägare till den muromgärdade vingården Clos de la Brosse, belägen på 300 meters höjd i söderläge, vinrankorna är över 60 år gamla. Vinodlingen sköts av Gérard Lebeaupin, vinmakare är Yoan Pitoiset.

Recensioner

Clos de la Brosse, Terroirs et Talents 2018 (94816), Frankrike, Beaujolai,s 159 kronor, 16,5 poäng (+) Djupt bärig, koncentrerad, snygg frukt med körsbär, smultron och blåbär. Smaken är lätt rökig med engelsk lakrits, charkuterier, lite torra tanniner och körsbärsyror i eftersmaken. En bra, trevlig Beaujolais med fint mogen frukt. Drick 21-25. Mat till denna Beaujolais: Kyckling bakad i ugn tillsammans med rotsaker, broccoli och potatis. 3 600 flaskor.

CHRISTIAN STOJKOVIC - VINBANKEN
13 oktober, 2020

2018 Clos de la Bosse Saint-Amour/ Gérard Lebeaupins / Beaujolais / Frankrike / Nr 94816 / 159 kr / 90 LGP. Snygg, kvalitativ Beaujolais med bra driv och substans i fruktens mogna vindar av hallon, jordgubbar och vinbär som ger en attraktiv lakritshint i sötman och viol i det vegetala. Finns ett svalt och fräscht sinne från den närvarande mineraliska mattan i strukturen som ger en ljusare, elegant skärpa i det charmigt tillmötesgående. En mycket god vinvän! Frukten skördas från dryga 90-åriga vinrankor i 1.8 hektar stora vingården Clos de la Brosse i Beaujolais, söder om Bourgogne. Slutlagring runt ett år i concretes.

Livet Goda
13 oktober, 2020