Stram doft med körsbär, svarta vinbär, viol kaffe, damm, choklad, te och örter. Djup syra med lite toner av tranbär och markant torra tanniner. Drick 20-28.
- Christian Stojkovic - Dina Viner Professional
- 22 september, 2020
Sortiment Privatimport
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Vinet är ungt och intensivt med en djup solmogen körsbärsfruktighet som bjuder på en stor finess med komplexa nyanser av cypress, pinje och fin cigarrtobak. Smaken är medelfyllig, också den ung och primärfruktig med en uppfriskande syra, tydlig men fin tanninstruktur och elegans med en liten cedernyans från ekfaten. Det här är en utmärkt och seriös Chianti Classico.
Jäsningen äger rum i ståltankar, var druvsort för sig, vid 24-27 grader med 14-16 dagar lång skalkontakt.
Vinerna dras sedan över till 500 liter stora franska ekfat, cirka 30 procent nya, för malolaktisk jäsning och lagring under 18 månader.
Det här är ett underbart ungdomligt vin som vinner komplexitet på att luftas i cirka 30 minuter i karaff och helst serveras i glas med stor bordeauxkupa. Maten bör vara av smakrikare slag, rätter av grillat eller långkokt kött eller vilt per perfekt, men även smakrikare rätter av ljust kött och fågel med exempelvis svamp eller rotsaker fungerar perfekt, liksom vällagrade hårdostar. Servera vinet vid 18 grader.
Stram doft med körsbär, svarta vinbär, viol kaffe, damm, choklad, te och örter. Djup syra med lite toner av tranbär och markant torra tanniner. Drick 20-28.