Full Fat Red

  • 2017
  • First Drop Wines
  • Australien, South Australia

129 kr

  • 750 ml
  • Art.nr FD1401

Sortiment Privatimport

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 14,5 %

Röda viner

Vegan

Karaktär

Ett fylligt och smakrikt vin med toner av mörka bär, plommon, örter och fat. En välbalanserad tanninstuktur och ett långt avslut.

Tillverkning

Efter skörden avtjälkas druvorna, krossas och får därefter jäsa vid en temperatur på 20-25 grader i 8 dagar. Efter avslutat jäsning flyttas vinet över på äldre franska ekfat för malolaktisk jäsning och lagring.

Lagring

Vinet genomgår malolaktisk jäsning på äldre franska ekfat (puncheons och hogshead som motsvarar ca 320 l och 240 l)

Passar till

Ett bra allround vin som passar till rätter av nöt, kalv, fläsk, kyckling och tonfisk. tex. Kalventrécoté med rödvinsky och rostad potatis. Går även utmärkt att dricka som aperitif eller tillsammans med charkuterier.

Information

Druvorna till Full Fat Red kommer bland annat från Cajs vingård med Montepulciano, Barbera och Nebbiolo. Den ligger i närheten av Kersbrook i den norra delen av Adelaide Hills, 340 möh på en komplex sandblandad lera över skiffer. Davids vingård ligger i den nordöstra delen av Barossa vid Moculta i Eden Valley på 397 möh på en jordmån av lera över järnrik sten. Jochs Touriga Nacional-vingård ligger vid foten av Willunga i södra McLaren Vale på 130 möh på djup flodbädd blandad med sten och lerjord. Detta vin är Veganvänligt!