Full Fat White

  • 2019
  • First Drop Wines
  • Australien, South Australia

129 kr

  • 750 ml
  • Art.nr FD1501

Sortiment Privatimport

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 12,5 %

Vita torra viner

Vegan

Karaktär

Friskt och smakrikt vin med välbalanserad syra och toner av aprikos, lime och äpple.

Tillverkning

Efter skörden krossas druvorna så snabbt de kommit in i vineriet och genomgår kort skalkontakt innan kalljäsning mellan 12-15 grader celcius. Målet är under hela processen att hålla druvorna och musten sval och inverka så lite så möjligt på de delikata fruktiga och blommiga aromerna.

Lagring

Efter avslutad jäsning får vinet ligga med sin jästfällning i 8 månader innan det filtreras och buteljeras.

Passar till

Utmärkt som en krispig aperitif likväl som den passar bra att kombinera med mat så som till en skaldjursplatå, stekt eller halstrad fisk med en syrlig gärna krämig sås som matchar bra med syran i vinet. Det går även bra att dricka tillsammans med en härlig sommarsallad gärna med något protein så som kyckling eller fisk.

Information

Druvorna till Full Fat White kommer bland annat från Davids pinot grigio-vingård i närheten av Macclesfield i södra Adelaide Hills ca 320 möh där en jordmån av lera med skiffer. Simons chardonnay-vingård ligger nära Woodside i centrala Adelaide Hills på 400 möh med lera blandad med skiffer och kvarts. Cajs Arneis-vingård ligger nära Kersbrook i den norra delen av Adeilaide Hills på 340 möh på komplex sandig lerjord över skiffer. Slutligen ligger Peters Moscatel-vingård till öster om Moppa i norra Barossa på 310 möh på sandig lerjord. Detta vin är Veganvänligt!