Goder Afton Glögg Special

  • NV
  • Wineworld Glögg
  • Tomteland,

89 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 90323

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 12,5 %

Glögg

Karaktär

Den här glöggen har en lite vuxnare smak, gjord på ett spanskt, smakrikt och kraftigt vin och med mindre tillsatt socker för en mer vinös känsla. Kryddningen är det klassiska receptet för Goder Aftonglögg. Du som brukar tycka att glögg är för sött; det här kanske blir din favorit i år.

Tillverkning

Basen är ett smakrikt spanskt rött vin, självklart ekologiskt, som enligt svensk jultradition har smaksatts med finaste kanelstång, kardemummafrön, kryddig nejlika och ingefära samt aromatiskt skal av pomerans. Alla aromgivare är noggrant utvalda för att ge glöggen en tydlig och karaktäristisk doft och smak. Slutligen sötas glöggen till utsökt balans. Kryddor såväl som socker är också ekologiska.

Passar till

Glöggens självklara plats är till julen, då den serveras ljummen eller varm i små koppar med öron som till en början hade använts för den varma punschen så att man inte brände fingrarna. Antingen dricks den som välkomstdrink med russin och mandel eller till pepparkakorna och julgodiset. Glögg kan också drickas sval, då gärna till lagrade ostar (istället för portvin) och varför inte till en grönmögelost med pepparkakor.