Goder Afton Julstout

  • Wineworld
  • Tomteland,

32,9 kr

  • 330 ml
  • Art.nr 11537

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Alkoholhalt 8,0 %

Öl

Karaktär

En mustig, torr och smakrik öl med rika maltiga och rostade toner och inslag av kaffe, kavring, mörk choklad, lakrits, soja, torkad frukt och pomerans.

Tillverkning

Ölen är bryggd på ett klassisk brittiskt system, med enkel infusionmäskning och därefter lakning. Stort fokus har lagts i jäsrumsarbetet. Malten består huvudsakligen av en blandning av Pale Ale och Münchener Malt samt en del mörk, brittisk karamellmalt och muscovado socker, ölet är humlat med Chinook.

Passar till

Serveras med fördel vid 12-14°C i stor kupa som sällskapsdryck, vintervärmare eller till julbordets skinka och varma rätter.

Information

Goder Afton är ett svenskt varumärke för juldrycker etablerat 2014. Goder Afton Julstout är resultatet av ett samarbete mellan Wineworld Sweden AB och Vega Bryggeri. Vega brygger i liten skala på ett hantverksmässigt sätt. Bryggare är Otto Asklid och Magnus Vasilis

Recensioner

Smakrik. Tydligt rostad, smak av kaffe och mörk choklad, med fokus på kakaotonen. Bra längd och en hint av tobak. Omdöme: Smakrik. Bra längd. Griljera revben till en sötare rostad smak. Betyg: 4-

Vinbanken - Elke Jung
03 november, 2020