Jolie Fleur

Jolie Fleur, franska för ”vacker blomma”, är ett varumärke som har skapats av importören Wineworld genom ett samarbete med vinodlare med ekologiskt certifierade vingårdar. Vinmakare för det här vinet är Martial Lecomte.

Tillsammans skapar man och utvecklar en serie ekologiska viner som inspireras av dofterna från blommor och vegetation runt omkring vingårdarna. Att behålla och värna om den lokala floran är betydelsefullt för både mångfalden och miljön, men också för en lyckad pollinering och blomning i vingårdarna. Dessutom lockar växterna till sig insekter som kan spela en viktig roll i det ekologiska jordbruket.

   

Vår tanke med Jolie Fleur är att kunna erbjuda goda ekologiska viner från olika områden i Frankrike. 

Vinerna ska vara autentiska för sitt ursprung och sina druvsorter, och självklart ekologiska.

Ursprunget

Val de Loire är ett av de vackraste vindistrikten i Frankrike. Här odlas vin på 47 300 hektar, vilket gör dalgången till landets tredje största vinregionen.
Loiredalen är mest känd för de vita vinerna av Sauvignon Blanc från Sancerre och Pouilly-Fumé, de torra och även söta vinerna av Chenin Blanc från Vouvray i centrala Loiredalen och de lätta röda vinerna av Cabernet Franc i Bourgueil och Chinon.
Det här vinet kommer från området Marigny-Brizay i centrala Loire, där man har fina kalkstensjordar av olika slag, bland annat tufa (en mager och stenig kalkstensjord), silex (en fin kalkjord med flinta och sand) och olika varianter av kalkstenslera.