Route du Van

Route du Van

Historien bakom Route du Van tar sin början redan 1981 då Ian Bird och Tod Dexter träffades för första gången då de pluggade oenologi och wine marketing på Roseworthy College i Australien. De blev vänner och fortsatte båda till framgångsrika karriärer inom vinindustrin, Tod som framgångsrik vinmakare bl.a på erkända Cakebread Cellars i Napa och Ian inom marknadsföring och försäljning, bl.a. på stora Lion Nathan i Australien.

Många år senare när de satt i Ians sommarhus i södra Frankrike och tittade på Tour de France och drack vin föddes idén att starta ett gemensamt projekt med syfte att framställa ”drinkable wines” från Australien, till skillnad från den mängd viner som kändes för överextraherade och alkoholstinna. Istället ville man satsa på fräschör, balans och producera viner att njuta av till mat. Till sin hjälp tog de även Ians bror David som med en framgångsrik bakgrund inom logistik och företagande blev den sista medlemmen i projektet.

Tanken bakom namnet och deras ”van” är att då de inte har ett eget vineri eller egna vingårdar arbetar de tillsammans med många av de kontakter och vänner som de skapat sig genom åren och åker runt och producerar sina viner hos dem.

Då alla har sin bakgrund i regionen Victoria föll det sig naturligt att det var detta svalklimatsområde som blev utgångspunkten för deras ”wine making road trip”.

Men, det är inte omöjligt att vanen rullar vidare mot andra destinationer.

Vin från Route du Van