Sauvignon Cantina d'Isera

  • 2020
  • Cantina d'Isera
  • Italien, Trentino

119 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 24001

Sortiment Systembolagets fasta

Restsocker 1,5 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Vita torra viner

Karaktär

Mycket friskt och aromatiskt vin med toner av fläderbär, vinvärsblad, vit persika, citrus och mineral

Tillverkning

Efter en kortare skalkontakt är vinet jäst i rostfria ståltankar

Passar till

Sashimi, skaldjur, cévre chaud samt lättare fiskrätter

Information

Cantina Sociale d’Isera grundades 1907 då Trentino fortfarande var en del av det Hapsburgska riket och är en av de ’ldsta producenterna i området. Vineriet och vingårdarna har varsamt moderniserats inför 100-års jubiléet 2007. Vinmakare är Massimo Tarter

Recensioner

2019 Sauvignon Cantina d'Isera ★★I Nr 24001/Wineworld 119 kr Trentino, Italien i Syrligt, fräscht i lätt aromatisk stil, drag av vita vinbär, citrus och örter. Ett lätt vin med angenäm alpfräschör. Härligt som aperitif.

Expressen- Allt om vin
31 augusti, 2020

Sauvignon Cantina d'Isera 2019, Trentino-Alto Adige Italien Omdöme: En utmärkt aptitretande aperitif med nässlor, vinbärsblad och lime i den vitalt friska karaktären som gör sig utmärkt till fisk- och skaldjursrätter och till syrlig getost, typ chèvre. Pris: 119 kr Systembolagsnummer: 24001

Arbetarbladet Premium- Sune Liljevall
19 september, 2020

2019 Sauvignon Cantina d´Isera, Trentino, Italien, nr.24001, 119kr. Syrligt, friskt och fräscht och synnerligen aptitretande med toner av vita vinbär och lime. Fint till en skaldjurssallad.

Allt om Vin- Gunilla Hultgren Karell
01 september, 2020

Wow vilket trevligt och gott vin. Här är ett vin som har ett rejält id i sitt smakuttryck. På höjden kommer du återfinna sötma från persika och avslut på vinet har en tydlig fin ton av fläder. Vi uppfattar vinet mycket uttrycksfullt och med en fyllig smak som känns spännande att få utforska. Vi väljer att avsmak vinet tillsammans med en lättare pasta där skaldjur fått dominera. En kombination som lockar fram vinets absolut bästa sida. Detta är ett vin som vi tror du kommer kunna njuta av tillsammans med fisk och skaldjursrätter. Xperhotelsandtale tilldelar vinet 10X av 10X

Xperhotelsandtable
03 september, 2020

Sauvignon Cantina d'Isera, 119 kr, 75 cl, 12,5 %, 240012019, Italien, TrentinoVitt Kvalitetsbetyg: 7/10. Fyrbetyg: 4.Kooperativet Cantina Sociale d'Isera i norra Italien grundades för över 100 år sedan. Här odlas sauvignon blanc till detta personliga, aromatiska, krusbärssyrliga vin med persika och lime. Bra present till vinvännen som behöver en ny bild av sauvignon blanc.

Göteborgs Posten Plus - Marie Oskarsson
04 september, 2020

Att druvan sauvignon blanc återfinns i mängder av fräscha viner är ju ingen hemlighet. Men vad tror ni händer om den får växa upp i bildsköna Sydtyrolen och andas alpluft dagen lång? Helt rätt. Då adderas lager av extra fräschör och krisp, så klart. Precis som i veckans vin Sauvignon Cantina d'Isera. Jodå, vid en första sniff i glaset känner vi genast igen de druvtypiska aromerna av svartvinbärsblad och nässlor. Men det finns så mycket mer att hämta: inslag av gröna äpplen, citrus och en liten snärt av tropisk frukt dyker upp när eftersmaken klingar av. Det här är läckert, lätt och så snyggt uppbyggt. Syran är lika sprittande pigg som Julie Andrews på den där ängen i Sound of music. Gillar du getost så har du en given smakkompanjon i Sauvignon Cantina d'Isera. Även sushifantasten har en mycket fin kväll framför sig med det här vinet. Jag förgyller gärna en småtrist tisdag med helt vanlig hämtsushi och ett glas av det här svalkande alpvinet.

Tommy Gunnarsson - Aftonbladet Söndag
13 september, 2020

Sauvignon Cantina d'Isera 2019, Trentino-Alto Adige Italien. Omdöme: En utmärkt aptitretande aperitif med nässlor, vinbärsblad och lime i den vitalt friska karaktären som gör sig utmärkt till fisk- och skaldjursrätter och till syrlig getost, typ chèvre. Pris: 119 kr Systembolagsnummer: 24001

Sune Liljevall-Länstidningen Södertälje
17 september, 2020

Sauvignon Cantina d'Isera 2019 Italien, Trentino, 119 kr, nr 24001, vitt friskt & fruktigt. Ett av norra Italiens duktiga kooperativ ger oss tydlig sauvignon blanc med smak av gröna äpplen, citrus och krusbär. Perfekt till havskräftorna.

Anders Melldén - Svenska Dagbladet
18 september, 2020

Ett elegant, aromatiskt vin från Trentino i nordöstra Italien. Driv av gröna äpplen, krusbär, svartvinbärsblad och skarp syra av citrus. Fin till skaldjurspasta eller rätter av lättare rätter med fisk. Stiligt!

Amelia - Elin Börjesson
22 oktober, 2020