Sauvignon Cantina d'Isera

  • 2020
  • Cantina d'Isera
  • Italien, Trentino

119 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 24001

Sortiment Systembolagets fasta

Restsocker 1,5 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Vita torra viner

Karaktär

Mycket friskt och aromatiskt vin med toner av fläderbär, vinvärsblad, vit persika, citrus och mineral

Tillverkning

Efter en kortare skalkontakt är vinet jäst i rostfria ståltankar

Passar till

Sashimi, skaldjur, cévre chaud samt lättare fiskrätter

Information

Cantina Sociale d’Isera grundades 1907 då Trentino fortfarande var en del av det Hapsburgska riket och är en av de äldsta producenterna i området. Vineriet och vingårdarna har varsamt moderniserats inför 100-års jubiléet 2007. Vinmakare är Massimo Tarter

Recensioner

Sauvignon Cantina d'Isera, 119 kr, 75 cl, 12,5 %, 240012019, Italien, TrentinoVitt Kvalitetsbetyg: 7/10. Fyrbetyg: 4.Kooperativet Cantina Sociale d'Isera i norra Italien grundades för över 100 år sedan. Här odlas sauvignon blanc till detta personliga, aromatiska, krusbärssyrliga vin med persika och lime. Bra present till vinvännen som behöver en ny bild av sauvignon blanc.

Göteborgs Posten Plus - Marie Oskarsson
04 september, 2020

Att druvan sauvignon blanc återfinns i mängder av fräscha viner är ju ingen hemlighet. Men vad tror ni händer om den får växa upp i bildsköna Sydtyrolen och andas alpluft dagen lång? Helt rätt. Då adderas lager av extra fräschör och krisp, så klart. Precis som i veckans vin Sauvignon Cantina d'Isera. Jodå, vid en första sniff i glaset känner vi genast igen de druvtypiska aromerna av svartvinbärsblad och nässlor. Men det finns så mycket mer att hämta: inslag av gröna äpplen, citrus och en liten snärt av tropisk frukt dyker upp när eftersmaken klingar av. Det här är läckert, lätt och så snyggt uppbyggt. Syran är lika sprittande pigg som Julie Andrews på den där ängen i Sound of music. Gillar du getost så har du en given smakkompanjon i Sauvignon Cantina d'Isera. Även sushifantasten har en mycket fin kväll framför sig med det här vinet. Jag förgyller gärna en småtrist tisdag med helt vanlig hämtsushi och ett glas av det här svalkande alpvinet.

Tommy Gunnarsson - Aftonbladet Söndag
13 september, 2020

Sauvignon Cantina d'Isera 2019 Italien, Trentino, 119 kr, nr 24001, vitt friskt & fruktigt. Ett av norra Italiens duktiga kooperativ ger oss tydlig sauvignon blanc med smak av gröna äpplen, citrus och krusbär. Perfekt till havskräftorna.

Anders Melldén - Svenska Dagbladet
18 september, 2020

Druvtydligt från Norditalien med citrus, äpple, gräs och krusbär. Syrafrisk efter- smak.

Gourmet - Anders Melldén
16 februari, 2021

Syrligt, friskt och fräscht och synnerligen aptitretande med toner av vita vinbär och lime. Fint till en skaldjurssallad.

Allt om Mat - Gunilla Hultgren Karell
15 april, 2021