Stellar Organics Cabernet Sauvignon

  • 2017
  • Stellar Winery
  • Sydafrika, Western Cape

85 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 2018

Sortiment Systembolagets fasta

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 13,0 %

Röda viner

Ekologiskt

Rättvisemärkt

Karaktär

Vinet har en medelstor, mörk och generös doft med inslag av plommon, björnbär och svarta vinbär och med en nyans av mint och en lätt kafferostad ekkaraktär. Smaken är medelfyllig och fruktig i samma stil som doften, med en fräschör och lätt kryddig ekton, en silkig tanninstruktur och lång, generöst fruktig eftersmak.

Tillverkning

Druvorna kommer från tre ekologiska vingårdar om totalt 10 hektar med alluviala och grusiga jordar, de skördas för hand och krossas sedan lätt och jäses sedan ståltankar med temperaturkontroll. Sedan dras vinet över till ståltankar klädda med franska ekstavar för att lagras däri under 12 månader. Eftersom man under produktionen inte använder sig av något animaliskt såsom gelatin eller ägg för klarning, är vinet också veganvänligt.

Lagring

Vinet lagras 12 månader med ekstavar av fransk ek.

Passar till

Det här är ett utmärkt allroundvin som passar lika bra som sällskapsvin och till tilltugg som ostar, charkuterier och oliver, som till allehanda pasta- och risrätter och de flesta fågel- och kötträtter. Det är också ett trevligt vin till vegetariska rätter och gärna kan vara smakrika med inslag av bönor, rostade rotsaker och stekt svamp. Servera det vid cirka 18 grader.