Wanted Rosé BiB

  • 2018
  • Orion Wines
  • Italien, Apulien

259 kr

  • BiB 3000 ml
  • Art.nr 74556

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 6,7 g/l

Restsocker 7 g/l

Alkoholhalt 12,5 %

Roséviner

Karaktär

Doften är medelstor, delikat fruktigt med inslag av jordgubbar, passionsfrukt och med lätt sötfriska och blommiga nyanser av citrus och apelsin. Smaken är medelfyllig, mjuk och elegant fruktig med en fin balans mellan fruktsötma och en uppfriskande syra.

Tillverkning

Druvorna krossas lätt och under ett par timmars skalkontakt med musten lakas en vackert rosa färg ur skalen. Därefter silas skalen bort och musten jäses vid cirka 20 grader i ståltankar, i vilka vinet sedan också genomgår malolaktisk jäsning och en kort tids lagring på rostfria ståltankar.

Passar till

Tack vare vinets fina fruktighet och balans mellan frukt och syra, matchar det här vinet rätter med ett visst inslag av en diskret sötma från grönsaker, skaldjur, såser och frukter. Det kan vara sallader eller grönsaksrätter, rätter av fisk, skaldjur eller kött med sötaktiga eller kryddheta smaksättningar och såser, eller till ostar som gärna får ha ett inslag av honung eller kompotter. Tack vare mjukheten fungerar det också som allroundvin till exempelvis bufféer, eller bara som ett gott och lättdrucket sällskapsvin. Servera det vid 10-12 grader

Information

Vinrankorna är 25-30 år gamla.