Zensa Nero d´Avola Appassimento 

Ett ekologiskt välbalanserat vin från Sicilien!

Vinet är gjort på den sicilianska druvan Nero d´Avola och producerat enligt appassimento metoden vilket har gett vinet dess unika karaktär.

Ett generöst fruktigt vin med druvtypiska toner av solmogna blåbär och björnbär, därtill en lätt kryddig nyans. Smaken är medelfyllig, lika generös och fruktig med en tydlig men samtidigt väl integrerad och balanserad strävhet.

Det här är ett utmärkt allroundvin som passar lika bra som sällskapsvin och till tilltugg som ostar, charkuterier och oliver, som till allehanda pasta- och risrätter och de flesta fågel- och kötträtter. Det passar självklart också bra till lite smakrikare fiskrätter, då helst stekta och av vita fiskar, och är också ett trevligt vin till vegetariska rätter med inslag av bönor, rostade rotsaker och stekt svamp. Servera det vid cirka 16-18 grader och slå gärna upp vinet i karaff för en lätt luftning.

Nr: 71786   Pris: 89kr

Läs mer om vinet här

Våra ekologiska favoriter

Följ oss på Instagram

 

Här får du daglig uppdatering av våra nyheter, följa med bakom kulisserna i vårt arbete här på Wineworld och följa med våra producenter i deras vingårdar och produktion. 

Du är en del utav oss och vårt arbete!

 

Följ oss här

Vill du få vårt nyhetsbrev?

 

Via våra nyhetsbrev blir du först att läsa om våra kommande exklusiva lanseringar och du får inbjudningar till winemakers dinners med våra fantastiska producenter. 
Du får veta mer om våra gömda pärlor i beställningssortimentet, tips om maträtter till vinerna och mycket, mycket mer!

 

Fyll i din email-adress nedan för att få vårt nyhetsbrev.