Orion Wines

Orion Wines grundades genom en perfekt kombination av Alessandro Michelon som har en gedigen erfarenhet som vinmakare över hela Italien och en djup kunskap om varje regions unikum och potential, och Luca Pomaro som under 20 års tid med analyser om och marknadsföring av olika vinländers och vinregioner smakprofiler och olika marknaders behov minst sagt kan säga vara en veteran inom området. Deras idé och filosofi är enklast möjliga, att genom ett noggrant och medvetet arbete skapa och förse marknaden med moderna och välsmakande viner genom att förena tradition, innovation och passion för vin, dessutom göra det till priser som är slagkraftiga på varje marknad.Samarbetet har visat sig vara oslagbart och priser och utmärkelser har inte låtit vänta på sig. För att nå sina visioner har Alessandro och Luca insett att de måste ha full kontroll i varje led från vingård till färdigt vin och marknadsföringen av dem.
 
Därför har de knutit långtidskontrakt med ett antal noga utvalda odlare i olika delar av Italien, flera av dem med ekologiska vingårdar.


Druvorna till dessa viner kommer från Apulien i den södra delen av Italien, den region som ser ut som klacken på den italienska stöveln. Det här är sedan flera tusen år tillbaka en viktig region för jordbruk och vinet har också en flertusenårig historia här. Bland annat är det hemvist för ett flertal druvsorter av grekisk härkomst, men också för Primitivo som en gång kom från Kroatien och där hette Tribidrag.

Under 1990-talet blev den mer omtalad tack vare att vinerna från Apulien kom på modet i resten av Italien och på exportmarknader rund om i världen. Idag vet man också att Primitivo är samma druvsort som Zinfandel och här i Apulien odlas den på 11 000 hektar av regionens totalt 73 350 hektar stora vinareal.

Viner från Orion Wines