Anura Vineyards

1989 köpte familjen Bouma vingårdarna Anura vid foten av Simonsberg , nu drivs företaget av Tymen, Jenny och Lance Bouma.

Anura ligger vid foten av Simonsberg-bergen och har en stor mängd jordmåner, sluttningar och mikroklimat.
Tack vare detta är det möjligt att odla ett brett urval av druvsorter, vissa ovanliga i Sydafrika, genom att matcha varje druvsort med dess ideala jordmån och mikroklimat.


Anura strävar efter att producera viner som kombinerar den robusta nya världen-frukten med elegansen och komplexiteten i gamla världen-stil.

Namnet Anura syftar på att det finns ovanligt många grodor runt vingårdarna, därav grodsymbolen på flaskan. Anura är den latinska benämningen för grodor och paddor, och betyder ordagrant "utan svans" och syftar på att vuxna grodor och paddor inte har någon svans.

URSPRUNGET

Sydafrika har en flera hundra år gammal vinhistoria, men det är först på 1990-talet som landet fick en internationell status som kvalitetsproducent. Utvecklingen sedan dess har varit enastående och kvaliteten är idag generellt sett mycket hög.

I Saronsberg har man odlat vindruvor sedan 1600-talet. 

Regionens klimat är relativt varmt och torrt med kyliga sydostliga vindar som strömmar genom vinodlingarna på eftermiddagen och svalkar ner druvorna efter morgonens heta sol.