Wakefield

"Som väktare av min far och farfars vision, fattas våra beslut med respekt för framtiden och vårt långsiktiga mål att göra viner som står emot tidens tand och som nästa generation kommer att vara stolta över." - Mitchell Taylor

Wakefield Estate är beläget i Clare Valley, Australien, och grundades för över 50 år sedan av familjen Taylor. 
I tre generationer har familjens unika mix av gamla världens vingårdsfilosofi och nya världens vinframställningsinnovation resulterat i mer än 5800 medaljer på prestigefyllda vinmässor världen över, vilket ger dem titeln Australiens mest prisbelönta vineri.

Hållbarhet

Wakefield anser att grönt är lika viktigt som rött och vitt, och bedriver därför ett omfattande hållbarhetsarbete och har anslutit sig till Science Based Targets Initiative och är certifierade Australia's Sustainable Winemakers.

"Vi vilar på principen att de finaste vinerna är de som görs med största engagemang och omsorg. Framför allt är vårt krav att "respektera frukten"."

För att minska klimatpåverkan har man valt en lättviktsflaska för den svenska marknaden.

Australia's First Families of Wine

"Australia's First Families of Wine" är en samling av tolv framstående vinfamiljer som tillsammans representerar landets rika vintradition. Taylor's Wakefield är en av grundarna till AFFW.
Dessa familjer är förknippade med några av Australiens mest ansedda vingårdar och har en lång historia av högkvalitativa viner. Initiativet bildades 2009 med syftet att främja Australiens vinindustri både nationellt och internationellt.

Varje familj är känd för sin unika vinproduktionsstil och för sina förmågor att odla olika druvsorter som trivs i de olika klimat och jordmåner som finns i Australien.

Viner från Wakefield