Jordan

Jordan

Jordan Wine Estate har en historia som sträcker sig tillbaka ett årtionde innan Sydafrika öppnades upp för internationell handel igen. Ted och Sheelag Jordan köpte 1982 en 146 hektar stor egendom i Stellenbosch och lika strävsamt som ambitiöst röjde de marken och lät plantera de första vingårdslotterna med internationella druvsorter.
Vingården breder idag ut sig över böljande sluttningar på 160 till 410 meters höjd med exponering åt alla väderstreck, vilket har resulterat i en komplex vingård med många möjligheter. Tack vare närheten till de omgivande haven, njuter vingårdarna av solvärme varvat med svalkade vindar och resultatet blir fruktiga viner med fräschör.

   
Sonen Gary Jordan har varit delaktig i projektet hela tiden men det var först sedan han och hans hustru Kathy, som är ekonom med stort vinintresse, uppförde ett vineri som man 1992 kunde satsa fullt ut som vinproducent.

Med examen inom vitikultur och oenologi är Gary Jordan rätt man att driva och utveckla egendomen och dess viner. Vineriet är idag toppmodernt och man förlitar sig på en kombination av senaste teknik och stor känsla.

Produktionen omfattar ett dussin viner, som hyllas i media världen över.

Ursprunget

Stellenbosch är det mest omtalade distriktet i Sydafrika. Det ligger i en vackert kuperad dalgång som omges av skyddande berg.
Klimatet är utmärkt för kvalitetsodling och med bara drygt 50 kilometer till havet, åtnjuter vingårdarna en perfekt balans mellan solvärme och svalka.


Omkring 18 350 hektar av landets totala vingårdsareal om cirka 102 000 hektar ligger här.

Några utvalda från Jordan