Waterford Estate

Waterford


Efter tio år som vinmakare på den fina egendomen Rust en Vrede, bestämde sig Kevin Arnold för att tillsammans med den förmögna entreprenören Jeremy Ord att grunda en egen vingård.

I den underskönt vackra och av berg omgivna Blauwklippen Valley i Stellenbosch, inte långt från Rust en Vrede, fann de 1998 vad de sökte, en 120 hektar stor egendom som delvis hade planterats med Sauvignon Blanc, Chardonnay och Cabernet Sauvignon i mitten av 1980-talet.


Tillsammans med vingårdsmanagern Lombard Loubser lät de plantera fler vingårdslotter med ytterligare tio druvsorter till en total vingårdsareal om 60 hektar.

Man byggde ett klassiskt elegant men modernt funktionellt vineri av sten och timmer från egendomen och döpte sin firma till Waterford Estate efter de många bäckar med kristallklart vatten som finns här.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig, lovorden formligen haglar över Waterford Estate och inte minst i svenskt media har vinerna hyllats som bland de allra bästa som görs i Sydafrika.

Ursprung

Stellenbosch är det mest omtalade distriktet i Sydafrika. Det ligger i en vackert kuperad dalgång som omges av skyddande berg. Klimatet är utmärkt för kvalitetsodling och med bara drygt 50 kilometer till havet, åtnjuter vingårdarna en perfekt balans mellan solvärme och svalka.

Omkring 18 350 hektar av landets totala vingårdsareal om cirka 102 000 hektar ligger här.

Viner från Waterford