Cantina d'Isera

1907, när Trentino fortfarande låg under Hapsburg Empire, etablerades en vingård i Isera med motsvarande namn Cantina Sociale.

Enligt vinodlarna i området började Cantina d'Isera skörda de dyrbara druvorna från de basaltiska kullarna i Isera, främst bland dessa är Marzemino.

Idag jobbar över 150 medarbetare på 200 hektar mark. "Ett gott vin är fött i vingården": detta är en av principerna som Cantina d'Isera tror på.

Cantina d´Isera jobbar dagligen med kontroll av rankor och dess cykel för att få så hållbara och hälsosamma druvor av högsta kvalitet.

Dom jobbar även med balansen mellan ny teknik och traditionell teknik och att medarbetarna ska bli en del av vinet.

"Kvaliteten accepterar inte kompromisser" säger Cantina d'Isera är en skyldighet och ett åtagande gentemot konsumenterna och en garanti för att njuta, uppskatta och älska de viner som skapats av människans passion och generositet i Isera-kullarna.

Ursprung

Trentino-Alto Adige är en region i norra Italien, den gränsar mot Schweiz och Österrike.
Trentino är den södra delen av regionen och är mest känt för sina ypperliga mousserande .
Vingårdarna ligger i ett alplandskap.


Då Trentino-Alto Adige ligger högt över havet och vingårdarna är tydligt influeras av alperna är det lätt att tro att det mestadels görs vitt vin. Det är sant men det görs också mycket rött vin. Omkring 60% är vitt och 40% är rött