Real Time Chardonnay

  • 2022
  • First Drop Wines
  • Australien, Adelaide Hills

241 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 94276

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 12,8 %

Vita torra viner

Karaktär

Halmgul i färgen. Fruktigt vin med inslag av äpplen, grapefrukt, tropisk frukt såsom persika och nektarin. Fatlagringen lyser igenom med toner av rostade hasselnötter och brioche.

Tillverkning

Vinet buteljerades i februari 2023.

Lagring

Druvorna plockas för hand och pressas i hela klasar, sedan jäst och lagras på jästfällningen 9 månader i franska ekfat, varav 20% nya. 40% av vinet har genomgått malolaktisk jäsning.

Passar till

Det här är ett utmärkt vin till stekt kyckling med ungsrostade rotsaker och citronzest! Eller varför inte vietnamesiska vårrullar eller gambas al pil-pil?

Information

Vinet är veganvänligt.

Recensioner

Svalodlad vitamin- och energikick från Australien och lekfulla firman First Drop. Grape, citronzest, mandarin, kardemumma och knallpulver roar smaklökarna, och visst knallar det ner en flarra i fredagens kasse. En extra gnistrande guldstjärna för den låga alkoholhalten på 12,8 %, som ändå bär upp frukten med hjälp lasersyra och precisa fat.

DinVinguide.se, Sofia Ander
12 november, 2023

Ungt, stramt och friskt med äpplen, vita persikor, nektariner, citrusfrukter, tändsticksplån, salvia, klockren syra och välhanterade och balanserat eleganta fat.

Vinbanken.se, Christian Stojkovic
14 november, 2023

I doften finns karaktär av smörpoppcorn, citrus, görnt äpple, tändsticksrök och bittermandel. Det är medelfylligt med frisk syra och långt balanserat avslut. Mycket angenämt!

Vintelegrafen.se,
15 november, 2023

Chardonnayfrukt som huset har skördat från 350 meter högt belägna vingården Gumeracha i Adelaide Hills. En jordmån med rik limestone i blenden ges en medelfyllig, fast och mjukt fräsch citrushållning i vinet med limedragningar, vita persika, ananas och en finstämd bitterljuvhet med apelsinzest i ådran. Snyggt kryddigt och med fina mineraliska glimtar i tannindrivets karaktär ger bra längd och omfång i sin dagsattraherande form, som kommer vara god även om fem år. Jäsning och lagring i franska ek puncheons varav 20% nya.

LivetsGoda.se, Anders Enquist
16 november, 2023