Wakefield Estate Sauvignon Blanc

  • 2022
  • Wakefield
  • Australien, Adelaide Hills

129 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 4700

Sortiment Systembolagets fasta

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 13,0 %

Vita torra viner

Lättviktsflaska

Nyhet

Karaktär

Ett mineraldrivet, aromatiskt och friskt vin med inslag av passionsfrukt, lime och gröna äpplen.

Tillverkning

5% av vinet är jäst i franska ekfat, 95% av vinet är jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

Lagring

Vinet är lagrat 3 månader på jästfällningen för att ge kropp och textur som komplement till det mineraldrivna, aromatiska och friska uttrycket. En liten andel av vinet är dessutom lagrat i franska ekfat för att ge större komplexitet.

Passar till

Ett utmärkt vin att servera som aperitif, eller till smakrika rätter med fisk och skaldjur.

Information

Taylor’s Wakefield är en av grundarna till AFFW – Australias First Families of Wine, och är en av dess tolv medlemmar.

Recensioner

Betyg 4. Vitt. Det är lätt hänt att sauvignon blanc blir aromatiskt aggressiv, särskilt i varmare områden. I det här vinet har vinmakarna fått till en mjukare framtoning i både doft och smak, vilket delvis kan bero på att en liten del av vinet har jäst på ekfat. Friskt och örtigt utan att bli hårt. Gott direkt från kylen till den hemmagjorda Caesarsalladen.

DN, Alf Tumble
24 augusti, 2023

PRISVÄRD. Gott om citrus, syrliga krusbär och en rejäl näve färska örter i doft och smak. Ganska kort eftersmak, aningen anonymt som helhet.

Allt om Vin, Nr 8 2023
22 augusti, 2023

Rent och läskande, och framför allt skönt återhållsamt. Inga cassisbuskar och ingen sparris. Bara ren citrus, en pust av rök, salta stenar, fänkålsfrön och syrlig passionsfrukt. Det är ingen avsaknad på sauvignon på hyllan men denna sticker ut!

DinVinguide.se, Sofia Ander
31 augusti, 2023

Mer än prisvärt. Öppen, ung, fruktig doft med svartvinbärsblad, gröna äpplen, lime och lite örter. Medelfyllig, torr, ung, fruktig smak med sammansatta toner, bra syra, god längd och småvarm avslutning.

Munskänkarna.se
28 augusti, 2023

I doften finns de typiska attributen som man hittar i en Sauvignon Blanc från Australien så som svartavinbärsblad, krusbär med stick av citrus. Frisk och ganska rund smak med inslag av gröna äpplen, cirtrus och en viss bäska i avslutet.

Livets Goda, Anders Enquist
31 augusti, 2023

Intill Adelaide ligger detta mysiga distrikt med sitt maritima klimat. Mest känt är Adelaide Hills för vitt vin samt hippa, unga vinmakare. Wakefield Wines har emellertid funnits i 40 år och presenterar här en frisk, aromatisk men elegant version av sauvignon blanc som jag gärna häller upp till smörstekt spättafilé.

SvD, Anders Melldén
01 september, 2023

Syrlig stenfrukt, gul frukt, päron, krusbär och mineral. läskande frisk syra, florala och örtiga inslag, fläderblom och gråpäron. Fyllig i kroppen med textur och komplexitet. Avslutet kryddigt och lätt halsbrännigt.

Winetable.se, Pär Strömberg
04 september, 2023