Antiyal Pura Fe Garnacha Syrah

  • 2018
  • Antiyal
  • Chile, Maipo Valley

179 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 95965

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,5 %

Röda viner

Karaktär

Koncentrerad fruktig doft och smak av jordgubbar, bakad frukt, cassis, kryddor, choklad och integrerad ekfatskaraktär. Vinet har en silkig textur och lång eftersmak

Tillverkning

70% av vinet har genomgått malolaktisk jäsning i franska 225L ekfat, 2:a och 3:e användningen är sedan lagrat 18månader varefter det blandats med resterande 30% som genomgått malolaktisk jäsning och sedan lagring på rostfria ståltankar.

Recensioner

Pura Fe Garnacha Syrah 2018, nr 95965. 179 kr. 1200 fl Tätt och intensivt från ekologiska vingårdar i Chile. I glaset; jordgubbar varvat med hallon, lite peppar, söta kryddor, viol, levande syror och ett trivsamt bett i eftersmaken. Ett av höstens viner är här.

DinVinguide- Sofia Ander
01 september, 2020

Pura Fe är ett smaskigt vin med en härlig lite söt bärighet och fin syra som drar ut i en kryddig eftersmak med syrahpepprighet och fatkryddor. I smaken finns jordgubbar, hallon, lila plommon och svarta vinbär samt en hint av viol. Det har ett bra djup och en lätt rökighet. Vinet passar utmärkt till såväl en stek som grillat kött eller grönsaker. Detta är ett utmärkt höstvin som håller kylan borta och livsandarna vid på topp. Passa på att förkovra er innan advent och julbestyr tar över. Skål!

DinVinguide.se - Magnus Reuterdahl
19 november, 2020