Goder Afton röd vinglögg

  • NV
  • Wineworld Glögg
  • Tomteland,

85 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 96031

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 12,5 %

Glögg

Ekologiskt

Karaktär

Doften är stor, intensiv och läckert kryddig, druvig och något fruktig och karamelligt söt. Smaken går i samma stil, den är fyllig och söt med en rik och mjuk textur och klädsamt knäckig sötma som balanseras av en fin kryddighet.

Tillverkning

Liksom tidigare år är basen ett mjukt och kraftigt vin från Italien, noga utvalt för sin fyllighet och varma frukt. Kryddreceptet är detsamma, med tydlig kryddighet av kanel, kardemumma och kryddnejlika och inslag av ingefära. Det är en traditionell glöggsmak som garanterar julstämningen i vintermörkret.

Passar till

Glöggens självklara plats är till julen, då den serveras ljummen eller varm i små koppar med öron som till en början hade använts för den varma punschen så att man inte brände fingrarna. Antingen dricks den som välkomstdrink med russin och mandel eller till pepparkakorna och julgodiset. Glögg kan också drickas sval, då gärna till lagrade ostar (istället för portvin) och varför inte till en grönmögelost med pepparkakor.

Information

Julen är vår största högtid som firas med sann glädje och stor kärlek! Precis så som vi gör vår klassiskt röda Goder Aftonglögg. Julbordet är framdukat, granen står grön och grann, klapparna är klara och framför allt har vi kryddat vår helt ekologiska glögg för en maximal glöggupplevelse.

Recensioner

BETYG: 4 Lättare stil Goder Aftonglögg röd vinglögg (96031) 12,5 %, 85 kr Ekologisk glögg med balanserad sötma. Här finns toner av kanel, kardemumma och ingefära. Trevlig i sin lite lättare stil. Servera gärna till frasiga minipizzor.

Allt om Mat - Gunilla Hultgren Karell
03 november, 2020

Maffig glögg som är kraftig och fyllig, som så många svenskar gillar sin glögg. Här finns torkad frukt, klassiska kryddor och en skvätt pomerans.

Mitt i Huddinge
06 november, 2020

Kvalitetsbetyg: 7/10 Fyrbetyg: 5 Här är det traditionellt på alla sätt och vis. Detta är en glögg som smakar glögg. Mustig och riktigt juldoftande med söta, mogna röda bär, massor av kanel, kardemumma och pomerans. Godast varm med russin och mandel plus pepparkakor och stilton.

Göteborgs Posten Plus - Marie Oskarsson
06 november, 2020

1. Goder Afton vinglögg. Röd vinglögg som håller stilen med sin trevliga fräschör, balanserade sötma och fint glöggkryddiga drag. Passar särskilt bra till de traditionella tilltuggen som ädelost på pepparkaka, baconstekta dadlar och kryddiga nötter. Varunr 9603, pris: 85 kr

Allas - Gunilla Hultgren Karell
10 november, 2020

TTTT Omdöme: Ekoglögg i ganska frisk och lätt stil med en citrusliknande touch, inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma, örter och lite lakrits.

Sundsvalls Tidning - Gunilla Hultgren Karell
12 november, 2020

Goder Aftonglögg röd vinglögg, nr 96031, 12,5 %, 85 kr. Ekoglögg i ganska frisk och lätt stil med en citrusliknande touch, inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma, örter och lite lakrits.

LEVA&BO - Gunilla Hultgren Karell
13 november, 2020

ssSS Omdöme: Ekoglögg i ganska frisk och lätt stil med en citrusliknande touch, inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma, örter och lite lakrits.

Örnsköldsviks Allehanda- Gunilla Hultgren Karell
13 november, 2020

Ekoglögg i lättsam stil med en citrusliknande touch och inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma och kryddnejlika och avslutas med ett litet hett drag av ingefära. Trevlig glögg som passar både sött och salt.

Året Runt - Gunilla Hultgren Karell
19 november, 2020

BRA KÖP: Ganska frisk och lätt stil, inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma, örter och kryddpeppar. Jul, helt enkelt.

Allt om Vin - Gunilla Hultgren Karell/Andreas Grube
20 november, 2020

Ekoglögg i ganska frisk och lätt stil med citrusliknande touch, inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma, örter och lite lakrits.

Expressen söndag - Gunilla Hultgren Karell
22 november, 2020

Ekoglögg i ganska frisk och lätt stil med en citrusliknande touch, inslag av mörka bär. Drag av kanel, karde­mumma, örter och lite lakrits.

Mitt kök - Gunilla Hultgren Karell
25 november, 2020

Ekoglögg i ganska frisk och lätt stil med en citrusliknande touch, inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma, örter och lite lakrits. Betyg: 4 av 5

Allt om vin- Gunilla Hultgren Karell
26 november, 2020

Maffig glögg som är kraftig och fyllig, som så många svenskar gillar sin glögg. Här finns torkad frukt, klassiska kryddor och en skvätt pomerans.

Aftonbladet - Fredrik Schelin
18 december, 2020

Ekoglögg i ganska frisk och lätt stil med en citrusliknande touch, inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma, örter och lite lakrits.

GT - Gunilla Hultgren Karell
28 november, 2020

Ekoglögg i ganska frisk och lätt stil med en citrusliknande touch, inslag av mörka bär. Drag av kanel, kardemumma, örter och lite lakrits.

Kvällsposten - Gunilla Hultgren Karell
03 december, 2020

Traditionell med kanel, nejlika och russintoner

Blekinge Läns Tidning - Jan Bärtås & Anders Tapola
03 december, 2020