Goder Afton röd vinglögg

  • NV
  • Wineworld Glögg
  • Tomteland,

85 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 96031

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 12,5 %

Glögg

Karaktär

Doften är stor, intensiv och läckert kryddig, druvig och något fruktig och karamelligt söt. Smaken går i samma stil, den är fyllig och söt med en rik och mjuk textur och klädsamt knäckig sötma som balanseras av en fin kryddighet.

Tillverkning

Liksom tidigare år är basen ett mjukt och kraftigt vin från Italien, noga utvalt för sin fyllighet och varma frukt. Kryddreceptet är detsamma, med tydlig kryddighet av kanel, kardemumma och kryddnejlika och inslag av ingefära. Det är en traditionell glöggsmak som garanterar julstämningen i vintermörkret.

Passar till

Glöggens självklara plats är till julen, då den serveras ljummen eller varm i små koppar med öron som till en början hade använts för den varma punschen så att man inte brände fingrarna. Antingen dricks den som välkomstdrink med russin och mandel eller till pepparkakorna och julgodiset. Glögg kan också drickas sval, då gärna till lagrade ostar (istället för portvin) och varför inte till en grönmögelost med pepparkakor.

Information

Julen är vår största högtid som firas med sann glädje och stor kärlek! Precis så som vi gör vår klassiskt röda Goder Aftonglögg. Julbordet är framdukat, granen står grön och grann, klapparna är klara och framför allt har vi kryddat vår helt ekologiska glögg för en maximal glöggupplevelse.