Mother's Milk Barossa Shiraz

  • 2020
  • First Drop Wines
  • Australien, Barossa Valley

169 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 95260

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 14,5 %

Röda viner

Vegan

Karaktär

Djup granatröd färg, komplex doft med mörka körsbär, björnbär och kryddor. Smakrikt och generöst vin med balanserad syra .Toner av morgna körsbär, jordgubbar, vanilj och kryddor. Vinet har en mjuk textur, silkiga tanniner och lång eftersmak.

Tillverkning

Efter skörd avstjälkas druvorna och krossas och får därefter jäsa vid en temperatur på 20-25°C i 8 dagar. Efter avslutad jäsning flyttas vinet över på 3-4 år gamla franska ekfat.

Lagring

Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på 3-4 åriga franska ekfat och sedan mognat på jästen i 12 månader.

Passar till

Smakrika kötträtter, gärna till en grillad entrecôte med mustig svampsås och en god sallad till.

Recensioner

En modern klassiker som talar för sig själv. Det är 11:e årgången på raken som ”mammas mjölk” lanseras i det svenska monopolets tillfälliga sortiment, dessutom till ett lätt överkomligt pris. Förra året släpptes MM två gånger, först i januari med 2018 och sen i november med 2019, så kan det gå med upp-och-ner-vända-världen downunder. Årång 2020, kommer med mörkt köttig rödbärig karaktär full av rökig mineralitet, kaffe, körsbär, plommon, vanilj och fattoner. Syrligt och läskande med kraftfull textur och koncentrerad frukt. En Super Bargain som vi brukar uttrycka oss här på Wine Table när kvaliteten triumfar prisbilden.

Winetable.se, Pär Strömberg
16 november, 2022

Djup varmt mogen frukt med viol, björnbär, blåbär, lakrits, mocka, kryddor och charmigt varm frukt med balans, mineraler och längd.

Vinbanken.se
16 november, 2022

En delikat Aussie-shiraz med stor smak av främst solmogna röda bär, hallon och körsbär – tillsammans med mörkare bär, stråk av kaffe, milda kryddor, rostade fat och faktiskt blodapelsin. Syrorna är av det matvänliga slaget och vinet passar därmed väl till många typer av kötträtter på lamm och nöt (gärna grillat), men även till smakrika vegetariska rätter.

Länstidningen Södertälje, Sune Liljevall
17 november, 2022

Massor av smak och generöst sinne, detta vin från eleganta Barossa bjuder verkligen på stora famnen. Solmogen doft av mörka bär med mullig, ungdomlig känsla och fräschör. Friskt och balanserat med kryddiga toner av lakrits och någon längd. Perfekt till den värmande vintermaten.

Göteborgsposten, Marie Oskarsson
19 november, 2022