Nyheter

Ricasoli Raritas

Francesco Ricasoli har gjort grundligt arbete med att kartlägga jordmånen på sina ägor i Brolio, där identifierade man hela 19 olika typer av jordmåner i de olika vingårdslägena. 


1994 började Barone Ricasoli att göra viner av druvor från enskilda vingårdslägen i sina ägor. Målet var att ge bättre uttryck för Sangiovese från de olika lägena och jordmånerna. Året 2007 lanserades Colledilá, som består av 100% Sangiovese och anses vara ett av de vingårdslägen som representerar Sangiovese allra bäst. Jordmånen ger fylliga viner med härlig struktur och mjuka tanniner. 

Nu lanserar Barone Ricasoli två exklusiva nyheter, CeniPrimo och Roncicone, även dessa på 100% Sangiovese och från enskilda vingårdslägen i Brolio. 

CeniPrimo ligger på en lerig jordmån som ger ett välstrukturerat vin med mycket tanniner och komplexa aromer. 
Roncicone i sin tur ligger på en jordmån av en blandning av sand och lera, i viner från detta läge kan man hitta en tydligare mineralitet och en elegant syra. 

 Vinerna lanseras i en trälåda om 3, 1 flaska från varje vingårdsläge. 

Det finns enbart 1141 exklusiva trälådor av ek, signerade av baronen Francesco Ricasoli och endast ett fåtal lådor allokerades till Sverige! 

Vid intresse, maila: info@wineworld.se

Pura Fé

Från kultvinmakaren Alvaro Espinoza kommer Pura Fe Garnacha-Syrah som har en koncentrerat fruktig doft och smak av jordgubbar, bakad frukt, cassis, kryddor, choklad och integrerad ekfatskaraktär.
Vinet har en silkig textur och lång eftersmak.

 

Den 3 maj lanseras 1800 flaskor
Artikenummer. 92008-01, 179:-

Winemakers dinner

På Atelier 23, högst upp i DN-skrapan, med hänförande utsikt över ett vårvackert Stockholm avnjuts en 4-rätters meny och Barone Francesco Ricasoli presenterar två helt nya egendomsviner som släpps för allra första gången. Ett unikt tillfälle som man inte får missa!

Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingårdar i främst Chianti och Chianti Classico. 

Tyvärr är eventet slutsålt, håll utkik efter kommande winemakers dinner!