The Wanted Ranger 

Namnet The Wanted Ranger är både en kärleksfull tolkning av Syrah-druvans hemvist i den franska Rhône-dalen och en blinkning till "The Rhone Rangers" i Kalifornien.

Dessa amerikanska pionjärer i Kalifornien samlades under 1980-talet som en non-profit organisation för att marknadsföra viner som innehöll minst 75% av 22st de olika druvorna som odlas i Rhône-dalen. Deras namn i sin tur en ordlek på westernkaraktären The Lone Ranger.

Läs mer här

Mezzo Monte Ripasso 

Namnet Mezzo Monte kommer från kullen intill vinieriet där de ekologiska druvorna Corvina Veronese, Corvinone och Rondinella är odlade.

Valpolicella Ripasso skiljer sig från en vanlig Valpolicella eftersom den genomgår en andra jäsning i december/januari då druvskalen från Amarone tillsätts. Detta ger vinet extra kropp och komplexitet. 

Läs mer här

TIROFUNE

I Langhe bergen i Piemonte pågår en dragkamp mellan varma vindar från Medelhavet och den kalla luften från de närliggande alperna. Det är en vacker plats på jorden som ger optimala förutsättningar för vinodling.

Det är här som Tirofune vinerna tagits fram och uppkallats efter denna klimatets "tiro alla fune" som betyder just dragkamp.

Läs mer här

The Wanted Cab

Muskulös, kraftig och varmt kryddig med inslag av björnbär, mörka körsbär, choklad och rostade fattoner. Vinet har en lång, kryddig och behaglig eftersmak.

Passar utmärkt till smakrika rätter av grillade rätter av lamm, nöt eller vilt. Väldigt gott även till medelstarka ostar eller krämiga pastarätter.

Läs mer här