Bookmaker Toast till en generös malbec

Idag lyxar vi till det med Caminante del los Mundos Malbec 2024 och till det serverar vi Bookmaker Toast! Ryggbiff plus malbec blir en fullträff. I glaset ett fylligt vin med smak av mörka körsbär, röda plommon och skogshallon, toner av viol och färska örter, en distinkt mineralitet samt fint inlindade ektoner och en hint av choklad.

Ingredienser:

2 skivor ryggbiff (à la 150 g)
2 skivor gott bröd
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
1 tsk dijonsenap
Några kvistar grönkål
1 msk riven pepparrot
1 äggula
Timjan, vitlöksklyfta, smör och en skvätt olja till stekning
Svartpeppar

 

Gör så här:

1. Krydda ryggbiffen med salt och svartpeppar. Stek den sedan i en het panna med en klick smör, lite olja, några kvistar timjan och en krossad vitlöksklyfta. Låt köttet nå önskad innertemperatur (rare är mitt tips), ta upp det ur pannan och låt vila en stund innan servering.

2. Stek brödbiten i en klick smör tills det blir gyllene och lägg sedan åt sidan.

3. Rör ihop parmesansåsen av crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, parmesan, salt och peppar.

4. Blanchera grönkålen i 1–2 minuter, låt den rinna av på hushållspapper och strö över lite flingsalt.

5. Nu är det dags att montera din Bookmaker! Börja med brödet i botten och lägg på en klick parmesansås. Toppa med grönkål, köttet skuret i 2–3 cm tjocka skivor, ännu en klick sås, riven pepparrot, en äggula och avsluta med nymalen svartpeppar.

I glaset