Two Tracks Sauvignon Blanc

  • 2022
  • Wither Hills
  • Nya Zeeland, Marlborough

219 kr

  • BiB 1500 ml
  • Art.nr 6192

Sortiment Systembolagets fasta

Totalsyra 7,2 g/l

Restsocker 6 g/l

Alkoholhalt 13,5 %

Vita torra viner

Pappersförpackning

Karaktär

Doften är medelstor och druvtypiskt parfymerad med ett friskt inslag av citrus, krusbär, vinbärsblad, honungsmelon och passionsfrukt. Precis som alla typiska sauvignonviner har det här vinet en lätt till medelfyllig kropp men stor intensitet av aromämnen, samma nyanser som i doften och en uppfriskande fräsch syra och en lång eftersmak.

Tillverkning

Druvorna skördas om morgonen då de är fulla av aromer och fräschör, de pressas långsamt i hela klasar, varefter musten sätts att sedimenteras och bli helt klart i ståltankar över natten innan den jäses i rostfria ståltankar vi låg temperatur för att bevara hela doftregistret i druvorna.

Lagring

Vinet får mogna en kort tid på sin jästfällning i tankarna innan buteljering.

Passar till

Aromatiska viner som detta bör serveras svala, allra helst omkring 10 grader, för att lyfta fram vinets fina dofter. Drick det som sällskapsvin, till milda charkuterier och ostar, till sommarfräscha sallader, en god tomatsallad med basilika och citron och till lättare fiskrätter med citrussmaksatta såser. Till vårens nykokta sparris är det också ett gott vin, liksom till färska getostar.

Recensioner

PRISVÄRD - Tydlig sauvignon-frukt med syrliga krusbär, passionsfrukt och driv i syran.

Allt om vin
15 juni, 2022