Two Tracks Sauvignon Blanc

  • 2019
  • Wither Hills
  • Nya Zeeland, Marlborough

195 kr

  • BiB 1500 ml
  • Art.nr 6192

Sortiment Systembolagets fasta

Totalsyra 7,2 g/l

Restsocker 6 g/l

Alkoholhalt 13,5 %

Vita torra viner

Karaktär

Doften är medelstor och druvtypiskt parfymerad med ett friskt inslag av citrus, krusbär, vinbärsblad, honungsmelon och passionsfrukt. Precis som alla typiska sauvignonviner har det här vinet en lätt till medelfyllig kropp men stor intensitet av aromämnen, samma nyanser som i doften och en uppfriskande fräsch syra och en lång eftersmak.

Tillverkning

Druvorna skördas om morgonen då de är fulla av aromer och fräschör, de pressas långsamt i hela klasar, varefter musten sätts att sedimenteras och bli helt klart i ståltankar över natten innan den jäses i rostfria ståltankar vi låg temperatur för att bevara hela doftregistret i druvorna.

Lagring

Vinet får mogna en kort tid på sin jästfällning i tankarna innan buteljering.

Passar till

Aromatiska viner som detta bör serveras svala, allra helst omkring 10 grader, för att lyfta fram vinets fina dofter. Drick det som sällskapsvin, till milda charkuterier och ostar, till sommarfräscha sallader, en god tomatsallad med basilika och citron och till lättare fiskrätter med citrussmaksatta såser. Till vårens nykokta sparris är det också ett gott vin, liksom till färska getostar.

Recensioner

Älskar du när du har ett närmast prototypexemplar av sauvignon blanc i glaset? Vi gör, särskilt när sommaren står för dörren! I Two Tracks blir det arketypisk savvie från Nya Zeeland vilket innebär en skön mix av grönska från trädgården till mer tropiska inslag, inte minst passion och omogen ananas. Smaken är krispigt torr, ungdomligt småbusig med krusbär, persika och citrusfräschör samtidigt som syran är skönt fräsig. Ett riktigt bra boxvin från en seriös producent! Betyg 5 av 5

Boxtoppen
27 maj, 2020

Här kommer ett vin som verkligen överraskar oss. Vinet bjuder på en smakupplevelser. Överlag så tycker vi vinet domineras av smaken från passionsfrukt. Du finner sötma på höjden som vi härleder till sötma från päron. Avslutet är frisk och härligt. Här ligger tonen av lime mycket tydligt. Vinet gör sig som bäst vid 7-8 grader. Vi prover vinet till sallader där vi har marinerat räkor som en ingrediens. En kombination som vi rekommenderar. Låt gärna räkorna ha styrka, vinet möter upp mycket fint! Xperhotelsandtable tilldelar vinet 8X av 10X

Xperhotelsandtable
11 juni, 2020