Karaktär
En mogen och balanserad champagne med delikata toner av röda äpplen, citrus, mineral, brioche och nötter. En torr, frisk och fruktigt champagne med ett långt och balanserat avslut.
Tillverkning
Man följer den klassiska metoden för champagne, med en försiktig pressning av druvorna som ger en klar must som sedan jäses i temperaturkontrollerade ståltankar mellan 16 ° C - 18 ° C.
Lagring
Vinet lagras i 7 år på sin jäst innan dégorgering och eftersom Jean-François vill ha sina champagner torra, har hans champagner alltid en låg dosage.
Passar till
Även om champagne ofta ses som en aperitif, och den här champagnen såklart också passar utsökt som sådan, vill vi även rekommendera den till mat. Servera gärna till halstrad fisk som röding eller lax, skaldjur av alla dess slag och även hårdostar som får vinet att blomma. Låt tillbehör bygga på syra och sälta, då bevaras vinets fräschör bäst.
Information
Serveras vid cirka 8 grader, gärna i ett glas med lite större kupa så att alla aromer tillåts blomma ut. Vinet kan lagras i minst 10 år.