Cantina d'Isera Teroldego

  • 2019
  • Cantina d'Isera
  • Italien, Dolomiterna

129 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 2343

Sortiment Systembolagets beställning

Restsocker 1,5 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Röda viner

Lättare glasflaska

Karaktär

Fruktigt, smakrikt och strukturerat vin med toner av mörka körsbär, skogsbär, örter, viol och fatkaraktär.

Tillverkning

Vinet är jäst i rosfria ståltankar, 20% av vinet är lagrat i ekfat

Lagring

20% av vinet har lagrats på 1-åriga ekfat i 6 månader.

Passar till

Smakfulla och kryddig kötträtter eller vilt, gärna serverat tillsammans med polenta, Strangolapreti (gnocchi) eller Canederli (lokal variant av knödel), samt till lagrade ostar. Vinet kan lagras.

Information

Cantina Sociale d’Isera grundades 1907 då Trentino fortfarande var en del av det Hapsburgska riket och är en av de ’ldsta producenterna i området. Vineriet och vingårdarna har varsamt moderniserats inför 100-års jubiléet 2007.

Recensioner

En fin fruktighet med lång eftersmak med inslag av körsbär, skogshallon med toner av färska örter och viol. Passar bra till smakrika vegetariska rätter med parmesanost.

Emilia Berg, Lokaltidningen
22 januari, 2022

Rättframt, ledigt och väldigt fräscht - så vill jag beskriva veckans vin, Teroldego d'Isera. Jag provade vinet först kylt, men med stigande värme i glaset vecklade det ut sig och bjöd på en fin kryddighet i form av choklad, kanel och en lätt pepprighet. Men här finns också en sprittande och syrlig bärighet med blåbär och hallon. En stjälkig touch håller ditt fokus lite lagom på spänn så där. Charmigt är kanske ett slitet omdöme om ett vin, men här stämmer det bara så bra. Vill du inte avnjuta en lördagslunch med italienska charkisar av bättre kvalitet till ett glas Teroldego d'Isera, så föreslår jag hemmagjord pizza med rejäla skivor fänkålssalami och hemmagjord (helst förstås) tomatsås som puttrat länge och djupnat i smakerna.

Aftonbladet Söndag- Tommy Gunnarsson
23 augusti, 2020

Rött vin med fin fruktighet, drag av körsbär, hallon och en pigg örtig ton. Gärna till grillad lamm-korv med grönsaksröra.

GT - Gunilla Hultgren Karell
15 augusti, 2020

Betyg: 5 av 6! Från Trentino kommer detta nya röda, med smak av körsbär, violkaramell och några drag på pepparkvarnen. Perfekt till fläskkotletterna.

Svenska Dagbladet Premium - Anders Melldén
26 juni, 2020