Marqués de Nombrevilla Red BiB

  • 2021
  • Bodegas San Alejandro
  • Spanien,

269 kr

  • BiB 3000 ml
  • Art.nr 57886

Sortiment Systembolagets beställning

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Pappersförpackning

Karaktär

Doften är komplex och kryddig med toner av körsbär, jordgubbar, stenfrukt, peppar och en hint av kanel. Mjuk, elegant fruktig smak med en lång och rund eftersmak.

Passar till

En utmärkt kompanjon till mat av smakrikare slag, rätter av lamm, grillat eller mustiga grytor. Servera det vid cirka 16-18 grader och slå gärna upp vinet i karaff för en lätt luftning.

Information

Vingårdarna ligger på historisk mark i närheten av det som en gång var den keltiberiska staden Segeda. I området har man hittat tecken på vinframställning redan på 200-talet f.Kr., vinodlingen spred sig sedan på 1100-talet via cisterciensermunkarnas som grundade det närliggande klostret Monasterio de Piedra.

Recensioner

I doften ett ungdomligt kryddigt rött med pigg bärfrukt som tar sig uttryck i form av hallon, körsbär och mörka jordgubbar. Bröstkarameller, lakritsrot och violblommiga vindar kompletterar doftspektrumet. I gommen får vi ett vin med fin fyllig karaktär, stram men mogen bärfruktighet, närvarande tanniner och kryddiga toner av bröstkarameller, lakrits och örtiga instick. Avslutet är torrt, kvardröjande och fyllt med smakintryck. En fullpoängare, denna riktigt seriösa box!

Boxtoppen.se
03 januari, 2023